СЗО преброи 11 % ръст на новозаразени с коронавирус за седмица

4.9 милиона по света са се заразили, а над 44 хиляди са починали
29 дек 2021 07:10, Петя Славова
20
СЗО преброи 11 % ръст на новозаразени с коронавирус за седмица
Снимка: БГНЕС

Миналата седмица повече от 4,9 милиона души в света са се заразили с коронавирус, а над 44 000 са починали, съобщи днес Световната здравна организация (СЗО). Ръстът на новозаразените е 11% спрямо предходните седем дни, а смъртността е намаляла с 4%.

Още по темата

"През седмицата от 20 до 26 декември общият брой на случаите се е увеличил с 11% в сравнение с предходната седмица", заяви СЗО в седмичния си епидемиологичен бюлетин, предава БГНЕС.

Случаите са се увеличили с 39% в Северна и Южна Америка, със 7% в Африка и с 3% в Европа. Новозаразените намаляват в Югоизточна Азия (12%) и в Източното Средиземноморие (3%).

В Европа са регистрирани 57% от инфекциите и 53% от смъртните случаи през седмицата.

Най-голям брой заразени са регистрирани в САЩ (1 185 653), следват Обединеното кралство (611 864 случая на заразяване, 20% повече), Франция (504 642 случая, 41% повече), Италия (257 579 случая, 62% повече) и Германия (197 845 случая, което е с 30% по-малко).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ваксинаСЗОкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Умен ваксър преди 2 години
Ха сега да видим данните от вчера. Ваксинирана Европа - 300 хил. заразени и 3000 починали за един ден. Неваксинирана Африка с население два пъти по-голямо от Европа - 28 хил. заразени и 230 починали за един ден. Извод - ваксините работят.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2 години вече питам и никой не е*ава да отговори. За чий *** седим и броим положителни проби? Някой идва в болница с оплаквания, тестваме всички с които е бил в контакт и изведнъж имаме 25 заразени, ама реално 1 болен. От кога броим хора без симптоми, които не разпространяват вируса за болни? Имунната им система е свършила работата за която е създадена, били са в контакт с вируса, имунната им система го е наритала и те не са и разбрали ама сега ги тестваме и "ЗАРАЗЕНИ"!
16
0
 
0
 
! Отговори
Асо Купа преди 2 години
СЗО ги брои на без коз - едно хване, две пише.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЮАР намали срока на карантина.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете се от ваксинираните!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО нека да уточни, че теи бройки са САМО в Европа и САЩ, тъй като заразените за ден в цяла Африка, Азия (без Израел и Русия), Ю.Америка и Австралия са колкото в Белгия! Айде, сега да помислим защо така? Защо почти няма вируси в ЮАР - гнездото на Омикрон, докато в Германия и Франция удрят анти-рекорди? Зеленият сертификат до това ли води? Ми, не щем, бре!
12
0
 
7
 
! Отговори
Шаби преди 2 години
Кво става в Китай в Индия нещо няма нов епизод. Ще платят тия продажници ама много скъпо. Ония отгоре не забравя. Дано тия продажници във мъки да умрат
11
0
 
9
 
! Отговори
До коментатор преди 2 години
Предполагам, че си правите селфи докато припадате и го споделяте с приятели.
10
0
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
В най-слабо ваксинираните райони на Света , най-малко заразени . В най - овациите страни , трошене на рекорди !? Тъз " ваксина " предпазва или пpeeбaвa имунната система на хората !? Аз мисля , че фактите са еднозначни !
9
13
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Аз не вярвам че има болест рак. Не съм видял хора от рак по улицата. Ракът е световна конспирация за да се обогатяват богаташите.
8
4
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Ние сме клуб от 100 човека и когато някой се разболее веднага се събираме за да се заразим всички. Когато вдигнем температура и сме отпаднали излизаме по улиците и започваме да припадаме. Ако някой умре после търсим нови членове. Така че наистина има болни хора които припадат на улицата.
7
8
 
2
 
! Отговори
до Веселинъ преди 2 години
Абе човек... И аз не съм фен на тези "ваксини", ама ти си много зле с логиката... Кой ще видиш по улиците, ако му е зле или е болен ...? Това не филм за зомбита... Баси мaлoyмните хора тук...
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, колко ще умрат... Заразени винаги ще има с тези 'ваксини"...
5
6
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Вече трета година почваме а все още не познавам никой болен или умрял.А живея в Испания където беше най страшно преди година и половина.Ваксина нанаиси
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се припада от ковид? Това само в Китай го могат. В БГ няма чак такива симуланти.
3
8
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички световни институции за превзети от психопати. Аз вярвам на очите И,а не на някакви кабинетни информации. Това,което очите ми виждат в две европейски държави е,че никой не припада,не се влачи по улиците,не се задушава без въздух... Хората вече не четат и не гледат новини ,свързани с тази Ковид -лъжа. Има хора,които се опитват да осъдят виновните за Ковид истерията,но в медиите никой нищо не споменава дори.Имате ли представа само Макрон от колко човека е даден под съд?
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО допреди три години знаете ли с какво се занимаваше? Проучваше каква е нагласата на населението на земята за масово ваксиниране. И промотираше всксини.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са сметки без кръчмар. Не може да ги преброи СЗО. Не всеки заразен е регистриран в България.